keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kukkakaali-pekonikeitto


Tästä lupailin reseptiä=)

Kukkakaali-pekonikeitto


- 1 iso kukkakaali
- 3 perunaa
- 8 dl vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
- 1 tl currya
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (esim. juuston- tai sipulinmakuista) -itse käytän Valion kolmen sipulin ruokakermaa

Pekoni-persiljasilppu:

- 1 pkt (170g) pekonia
- 1 dl silputtua tuorettta persiljaa
- ripaus paprikaa
- ripaus rouhittua mustapippuria


Huuhtele kukkakaali, poista kannat ja leikkaa kaali pienemmiksi kuutioiksi
Kuori ja kuutioi perunat
Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry
Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma
Anna vielä kiehahtaa
Kuutioi pekoni pieneksi
Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi
Siirrä pekoni talouspaperille, talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois
Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla
Tarjoa keitto pekoni-persiljasilpun kanssa

Hyvää tulee=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti