maanantai 30. heinäkuuta 2012

Saataisko me uusi koti?







Kuvat: Pinterest
Eilen käytiin taas katsomassa asuntoja asuntonäytöissä. Tällä hetkellä on kaksi asuntoa, joista molemmat olisivat meille sopivat. Ja vihdoin sellaiset, joista molemmat pidämme, se on nimittäin harvinaista. Jännittäviä aikoja elellään, katsotaan mitä tapahtuu tässä seuraavan kuukauden aikana. Saadaanko sellainen asunto, jota ollaan etsitty ja meneekö oma asunto kaupaksi. Sisustussuunnitelmia ollaan tehty yhdessä miehen kanssa jo aika ahkerasti. Mieskin on jopa katsellut Pinterestistä sisustus inspiraatiokuvia=) Jospa niitä pääsisi vihdoin syksyllä toteuttamaan! Viime yönä ei meenannut saada unta, kun miettii että ehtiikö joku muu tehdä tarjouksen asunnosta ennen meitä. Saa nähdä miten käy!

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Nainen ratissa

Monet naiset inhoavat sanontaa: nainen ratissa. Minä olen valitettavasti se nainen ratissa. Moottoritielle en haluaisi ajaa millään, jos mahdollisti kierrän aina pienempää tietä. Pelkään moottoritien liittymiä, niihin liittymistä ja niiden ohi ajamista. Pelkään niihin liittyessä, etten osaa ajaa tarpeeksi kovaa, enkä arvioida jo moottoritiellä ajavan auton nopeutta ja tulee törmäys.

Jos ajan iltaisin moottoritiellä tai muillakin teillä yksin, eikä muita autoja näy, ajan lähes aina alinopeutta ja nautin siitä. Toivoisin välillä, että autooni saisi 80 lätkän. Pelkään ohittamista, ja ohitan yleensä vain ohituskaistalla jos silloinkaan. Jos edessäni ajaa traktori haluaisin köryytellä sen takana.

Pitkää matkaa ajaessa olen usein ajatuksissani ja huomaan seilaavani 80-110 kilometrin tuntinopeutta. Tiedän, että se on todella ärsyttävää takana ajaville. Yritän silloin keskittyä, mutta pian huomaan tekeväni sitä taas.

Pelkään parkkeeraamista, en usko että osaan arvioida auton koon oiken ja törmään toiseen autoon. Pelkään peruuttamista, koska en usko, että tiedän mihin asti auton perä tai keula ulottuu. Sadesäällä en uskalla ajaa edes rajoituksien mukaan, pimeällä en haluaisi ratin taakse ollenkaan. Talvella en tajua yhtään missä kohtaa kaistamerkinnät ovat.

Auton huollosta en ymmärrä yhtään mitään. Jos katson konepellin alle en usko, että osaan nimetä sieltä mitään, moottoria lukuunottamatta. Liikennesäännöt osaan kyllä teoriassa, mutta välillä ratin takana tulee silti mietittyä kuka saikaan mennä ensiksi ja missä. Ja kumpi oli vasen ja kumpi oikea.

Yhtään kertaan en ihme kyllä olet vielä töytäissyt autoa toiseen autoon parkkipaikoilla tai muuallakaan. Läheltä piti tilanteita ei myöskään ole tullut. Toivottavasti ei tulekkaan. Vaarallinen kuski en kuitenkaan ole, jos pitää jotain positiivista omasta autoilusta sanoa. En hurjastele ja katson aina peileihin sekä seuraan tarkkaan liikennettä. Olen lähinnä liian hidas ja arka kuski. Puolustukseksi se, etten ole ollut ajokortin haltija kuin vasta reilut kaksi vuotta.

Olen pahoillani kanssa autoilijat, mutta autoilen lähes pävittäin. Minä ja Aapo ollaan nimittäin kovia kyläilemään=)

(Tässä tekstissä on käytetty sarkasmia ja kärjistetty joitain asioita, pakko kirjoittaa tähän vielä, kun eräs anonyymi oli ilmeisesti ottanut tekstin vähän liian tosissaan. Nämä ovat vain asioita, joita minulla liikkuu päässä, oman miehenkin mielestä olen nimittäin ihan normaali kuski, enkä vaaraksi kenellekkään=)

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Etsi pallo



Käytiin ensimmäistä kertaa HopLopissa. En tiennyt yhtään minkälainen paikka se on (muuta kuin, että sinne voi viedä lapset kuluttamaan liikoja energioita). Ajateltiin mennä lähinnä katsastamaan paikka tulevaisuuden varalle=) Herra 9 kuukautta, viihtyi siellä kuitenkin todella hyvin. Paikalla oli vain muutama lapsi ja saatiin leikkiä ihan rauhassa. Aapolle oli siellä paljon ihmeteltävää, pallomeri oli suosikki. Poika on ollut jo jonkin aikaa kovasti pallojen perään ja tuollahan niitä riitti=) En meenannut omaa pallopäätä löytää muiden pallojen joukosta=)

torstai 26. heinäkuuta 2012

DIY Marimekko

Kerroin aikaisemmin ostaneeni Marimekon tehtaanmyymälästä kangaspaloja. Nyt on vierailtu äidin luona ja äiti ompeli tukka putkella tyynyjä, unileluja, patalaput sekä keittiöliinan. Kanteleen kutsu kangasta jäi vielä vähän jäljelle ja siitä olisi tarkoitus tehdä Aapon huoneeseen kaksi taulua.


Keittiöliina

Patalaput

Unilelut=) Kaksi lintua ja karhu

Ajattelin, että voisin ommella jotain itsekkin kankaista, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Pöytäliinan sain ommeltua, kangaspala oli nimittäin valmiiksi sopivan kokoinen ja vain reunat piti kääntää. Keittiöliinaa yritin ommella, sen ei pitäisi olla kovin haastavaa. Mutta pieleen meni ja äiti ratkoi ompeleeni ja teki uuden=) Täytyy myöntää omaksi häpeäksi, ettei minä ja ompelukone olla hyvä pari. Vaikka kuinka haluaisin uskoa olevani käsityöihminen.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Aarrekidiä ja Marimekkoa


Aapolle ostin Helsingin reissulta AarreKidin pöllö pehmon, se on extra pehmeä ja mustavalkoinen. Marimekon tehtaanmyymälästä ostin Bo Boo autolautasen ja kipon. Mummo oli mukana reissussa ja osti Aapolle vielä Marimekon mustavalkoisen raitapaidan. Se on vielä vähän reilun kokoinen, mutta on päässyt jo päälle muutamaan otteeseen. Marimekon tehtaamyymälä on kyllä hyvä paikka, siellä on hinnat reilusti alhaisempia kuin normaaleissa myymälöissä. Sieltä voi tehdä myös hyviä kangaslöytöjä jo poistuneista kuoseista sekä muistakin tuotteista.

Tänään lähdetään vihdoin kotia kohti, ollaan oltu reissun päällä yhteensä jo parisen viikkoa. Ihan mukava palata kotiin ja siihen normaaliin arkeen. Helteitäkin on lupailtu ensi viikolla, toivottavasti säätiedotukset pitäisivät paikkaansa! Tuntuu että kesä on osittain mennyt ihan ohi, kun joka päivä on tullut vettä ja lämpö asteet on pysyneet niin matalalla. Aapon kanssa ei olla päästy rannallekkaan, kuin yhden ainoa kerran tänä kesänä. Elätellään toiveita, että elokuu olisi oikein kuuma ja aurinkoinen, tai ainakin edes aurinkoinen=)



sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

DUI-hoito



Aapokin pääsi kurkkimaan mitä äidille oikein tehdään=)


Sukulaiseni on kosmetologi ja joskus itsellä on mahdollisuus saada vähän hemmottelua. On se vaan niin ihanaa, kun saa hetken maata rauhassa ja joku muu hoitaa omaa ihoa=) Dui-hoidossa olen käynyt ennenkin tosin ihan hoitolassa ja muutaman kerran näin kotihoitolassa=) Nyt hoito tehtiin minulle ja siskolle sekä anopille miehen vanhempien luona. Dui-hoito on omalla kohdalla ehdottomasti toimivin kasvohoito ja sen jälkeen iho tuntuu todella kosteutetulta ja näyttää kirkkaalta. Rentoutuminen ei ehkä ollut ihan kokonaan mahdollista, kun taustalla häärii oma äiti, sisko, anoppi ja kaksi pikkuista=) Mutta oisin silti kyllä saattanut tuoliin torkahtaa ja ihanaahan se oli, kiitos vaan S!

Dui-hoidosta vähän niille infoa, jotka eivät ole kyseisestä hoidosta kuulleet.  Hoito tehdään matalataajuus laitteella ja siinä stimuloidaan/käydään läpi kasvojen akupunktiopisteitä. Erilaisilla "puikoilla" hierotaan ja painellaan ihoa ja imeytetään omalle ihotyypille sopivia yrttipohjaisia tuotteita. Hoito aktivoi kehon nestekiertoa, vilkastuttaa verenkiertoa sekä aktivoi solujen toimintaa. Se madaltaa juonteita, poistaa turvotusta, madaltaa silmäpusseja sekä tummia silmän alusia. Hoito räätälöidään oman ihon tarpeiden mukaan esim. kosteuttamaan, puhdistamaan tai kiinteyttämään. Parhaimmat ja pitkäkestoisimmat tulokset saa jos hoito tehdään sarjahoitona. Tämä hoito on siitä ihana, ettei se satu tai tunnu epämiellyttävältä missään vaiheessa, vaikka se puhdistaakin epäpuhtauksia tehokkaasti. Hoito on tehokas myös vaalentamaan ja tasoittamaan ihon arpia: kuten akne-tai vesirokkoarpia. Akne iholle hoitoa suositellaan myös erityisesti, koska se vähentää punaisuutta, näppyjä, supistaa ihohuokosia ja vähentää talineritystä sekä tasapainoittaa ihoa sitä kuivattamatta. Jos joku innostuu hoidota niin suosittelen kyllä kokeilemaan! 

Jyväskylän alueella en valitettavasti tiedä olevan yhtään Dui-hoitoa taitavaa kosmetologia. Tampereella ja Helsingissä ainakin on Dui-hoitoloita. Toki jos joku tietää Keskisuomessa jonkun kosmetologin, joka tarjoaa Dui-hoitoja niin kertokaa ihmeessä!


 

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Täydellinen hiusväri



Kuvat: We heart it
Nyt kun itselleen on vihdoin saanut sellaiset tuhkan väriset hiukset, kun on kauan haaveillut löysin kuvat, jotka sai jo haaveilemaan muutoksesta=) Aivan täydellisen väriset hiukset, ihanaa tuhkaa ja justiinsa sopivan tumma juuri. Jos parturi lupaisi osata värjätä 100% varmuudella saman väriset kutrit minulle, niin nämä kuvat kiikuttaisin seuraavalle kampaamokäynnille mukaan. Olen aina välillä halunut kokeilla tummempaa juurta, se pidentäisi myös kampaamokäyntejen väliä, kun juurikasvu ei tulisi ihan heti esiin. En vaan ole ikinä uskaltanut vielä kokeilla tummempaa juurta. Jos siitä ei pidäkkään niin takaisin vaaleaan pääseminen vaatii taas useita värjäyskertoja. Saa nähdä uskaltaako sitä syksyllä vähän repäistä=) Omalla kohdalla repäisivimmät muutokset hiuksissa on yleensä vähän enemmän latvoista pois ja jokunen tumma raita=)

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Arvonnan voittaja

 Bambivalaisimen voitti: miani83@gmail.com, onnea voittajalle=) Laittelen sinulle s-postia!

Zaran bleiseri


(etsi kuvasta vauva=)


Zarasta löytyi ehkä maailman kaunein bleiseri=) Ihanan tuntuinen päällä ja istuu todella hyvin. Kuulumisia sen verran että, me ollaan taas oltu menossa vähän eripuolilla Suomea. Käytiin tyttöjen reissulla Helsingissä ja tänään lähdetään taas vanhempien luokse ja sieltä lähdetään Tampereelle. Kotona viihdyttiin kokonaiset kaksi päivää tässä välissä ja sekin meni kyläilessä ja yhtenä iltana olin kaupunki festareilla. Ihan mukavaa vaihtelua tämä reissaaminen, kun syksyllä ehtii sitten taas olla kotona. Aapo nauttii kun on seuraa ja hauskuuttajia joka paikassa. Muutamia tosi kivoja juttuja on tullut ostettua, niistä laittelen kuvia kun ehdin istumaan koneelle ihan rauhassa vähän pidemmäksi aikaa. Niin ja tänään illalla laittelen tänne ihanan bambi valaisimen voittajan, kun ehdin naputella osallistujat koneelle ja suorittaa arvonnan=)

torstai 19. heinäkuuta 2012

My Mulberry


Blogiani pidempään lukeneet tietävät, että olen haaveillut jo jonkin aikaa Mulberryn Check scarfista. Pyysin tätä mieheltäni syntymäpäivälahjaksi, pari päivää sitten vihdoin sain sen=) Meidän perheessä tällaisia hankintoja tehdään harvoin ja harkiten, minulle tällaiset tuotteet eivät ole arkipäivää. Ehkäpä siksi tälläiset hankinnat tuntuvatkin erityisen kutkuttavan mukavilta, kun niitä ei usein tule tehtyä=) Tämä huivi tulee varmasti olemaan syksyisin ja talvisin kovassa käytössä.



maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kaunis kehto

Kuva: Pinterest
Jos olisin nähnyt tämän kuvan kuukausia aikaisemmin, tälläinen ihana roikkuva kehto olisi toiminut Aapon vuoteena. Aivan mielettömän kaunis! Nyt on jo hieman liian myöhäistä laittaa poikaa tähän nukkumaan. Menisi varmaan sekuntti, kun se tippuisi sieltä alas. Onko väärin jos tulee vauvakuume kun katselee tällaista kuvaa=) Muutenkin meidän pieneen asuntoon olisi ollut oikein toimiva tällainen katosta roikkuva versio sängyksi.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Chanel vs. Mavala


Olen luottanut pitkään kynsilakoissa Mavalaan. Värivalikoima on kyseisellä merkillä laaja ja kynsilakat ovat kestäneet hyvin kynsissä. Ostin muutamia kuukausia sitten Chanelin kynsilakan. Chanelin kynsilakassa sävy oli juuri sellainen vaalea, jota hain. Täytyy kyllä nyt sanoa, että oli viimeinen kerta kun "satsaan" Chanelin kynsilakkoihin. Olin ajatellut, että arvokkaampi tuote pysyy kynsissä paremmin ja on hintansa arvoinen. Ei kyllä ollut, en tiedä oliko minulla kyseessä joku maanantaikappale, vai onko yleisesti Chanelin kynsilakat vähän kehnoja. Lakka ei kestänyt kynsissä yhtään Mavalaa kauempaa, itsasiassa kynsilakka lohkeili jo seuraavana päivänä reunoista pois. Mavalan lakat ovat kuitenkin kestäneet monta päivää kynsissä hyvinä. Eniten kuitenkin harmitti kynsilakan huono säilyvyys.
Muutamassa kuukaudessa kynsilakka kuivui purkkiin, ennenkuin sitä ehti käyttää. Noin puolet kynsilakasta meni käyttökelvottomaksi. Onko muilla kokemuksia Chanelin kynsilakoista, huonoja tai hyviä?

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Taulu lastenhuoneeseen



Hauska taulu löytyi taas kerran Pinterestistä. Tämmöinen olisi oikein kiva Aapon huoneen seinälle. Ei vaan mitään tietoa, mistä tällaisia saa? Ei tosin olisi kovin haastavaa toteuttaa itsekkään tietokoneella.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Keep Calm and Carry on



Meillä on nyt kaksi uutta Keep Calm and Carry on taulua, molemmat Pienestäkamarista. Valkoinen suuri puinen taulu saatiin blogiyhteistyönä. Mustan posterin ostin jo jonkin aikaa sitten, siihen oli vaan vaikea löytää sopivia kehyksiä. Etsin Ikeasta, Kodin Ykkösestä, Anttiloista ym. liikkeistä, mutten löytänyt. Kävin teetättämässä kehystysliikkeessä sopivat kehykset ja kaunishan siitä tuli=) Molemmista tykkään oikein kovasti=)



torstai 12. heinäkuuta 2012

Marimekon kankaita


Käytiin ystävän kanssa Marimekon tehtaanmyymällässä. Aikaisemmin täällä blogissakin kyselin tietääkö kukaan, mistä vielä löytyisi mustavalkoisena Kanteleen kutsu kangasta. Olin kysellyt sitä eri Marimekoista ja etsinyt sitä Huuto.netistä, mutta missään ei ollut kyseistä kangasta enää myytävänä. Helsingin tehtaanmyymälästä sitä sitten löytyi paloina=) Mentiin penkomaan kangaspaloja ja onnistuin nappaamaan yhden pienen tilkun kyseistä kangasta. Liikkeeseen aikaisemmin tulleet olivat onnistuneet saamaan kangasta ostoskoreihinsa jo isommat erät. Kyselin myyjältä, jospa kangasta olisi vielä jossain varastossa jäljellä. Sitä löytyi vielä paloja ja sain vihdoin haikailemaani kangasta ostettua=) Ostin myös vähän puutarhurin parhaat ja kaivo kangasta. Kangaspalat olivat tosiaan poistopaloja jo leikatuista kankaista, joten hintaa näille ei tullut paljon mitään. Näistä olisi tulossa sitten patalappua, ruokalappua, keittiöpyyhettä, unilelua, tyynyä, pöytäliinaa ja taulua=) Äiti jos luet tätä, niin täällä tulis sulle vähän ompeluprojektia=)

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Reissun päällä

Me oltiin viimeiset viisi vuorokautta Etelä-Suomessa lomailemassa ystävien ja sukulaisten luona. Aapo pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla rantahommiin ja nautti kyllä kovasti, niinkuin kuvasta näkyy=)
Säät oli oikeasti heinäkuisen oloiset ensimmäiset päivät ja rannalla oli jopa kuuma. Nyt kun tultiin takaisin kotiin, näyttää sää vähän kurjalta. Toivottavasti helteitä vielä riittää! Mies on nyt lomalla, joten me ollaan menossa vähän eripuolilla Suomea ja koneella olo saattaa jäädä vähän vähemmälle. Helsingissä oli pakko poiketa Marimekon tehtaanmyymälässä (kaksikin kertaa) ja sieltä tuli tehtyä toivottuja löytöjä. Kilometrejä tuli ajettua taas aika reippaasti ja vähän jännitti, miten Aapo jaksaa istua autossa pitkää matkaa.


                                                     Hyvin se jaksoi autossa olla=)